Soba Alexandra

SOBA CERAMICA CU FINISAJ DIN PIATRA NATURALA - ALEXANDRA

Aceasta soba corespunde unui nou concept modular. Poate fi montata si demontata foarte usor, astfel incat sa o puteti instala daca doriti doar in sezonul rece sau sa-i schimbati pozitia intr-o alta locatie. Montarea nu este inclusa in oferta intrucat este foarte facila, nu necesita montaj profesional si poate fi efectuata de oricine.


3.904,00 €

Livrare gratuita. Montaj neinclus.

 Dupa cum stiti, inca din timpuri stravechi, piatra naturala a fost folosita pentru gatit, in sobe sau cuptoare cu acumulare de caldura. Pietrele erau incalzite in foc direct dupa care erau mutate in spatiile de locuit unde practic se gatea direct pe ele. Aceasta metoda este inca folosita exemplu: painea in test, turnatul apei peste pietrele incinse in saunele traditionale e.t.c.

PETRA Fireplaces a hotarat sa duca mai departe aceasta traditie de milenii, reusind sa puna in valoare acest concept antic alaturi de unul modern, revolutionar. Pe langa folosirea incalzirii standard, ca la orice soba, adica o incalzire prin radiatie ne folosim si de incalzirea prin convectie fortata, a aerului, reusind astfel pe langa marirea randamentului sobei, sa incalzim spatiul intr-un timp de doua ori mai scurt.

Soba are atat un sistem de ventilatie natural cat si un sistem de ventilatie fortata a aerului de convectie cu reglaj electronic, pentru stabilirea automata a temperaturii de la care sa functioneze ventilatia fortata pentru convectie. 

Sistemul de ventilatie fortata functioneaza la 110-220V. Debit de aer 410 mc/h, Putere consumata 24 W/h, Nivel de zgomot 29 dB, PRODUCĂTOR : Blauberg - Germany

Soba este echipata cu focar de fonta cu postcombustie, un produs nou si inovator, cu un sistem nou de inchidere, ermetic si silentios, deflector pentru imprastierea flacarii evoluat, clapeta pentru reglaj aer primar, sistem de combustie secundara pentru impiedicarea formarii monoxidului de carbon.

ACESTA ESTE UN FOCAR de FONTA CU DUBLA COMBUSTIE(postcombustie) de 14 kw care datorita proiectarii si sistemelor de reglaj este compatibil cu cosuri de fum vechi cu diametre mici!


 Fascinaţia focului persistă din cele mai vechi timpuri, iar căldură plăcută a unei sobe poate fi potenţată de senzaţii minunate atunci cănd focul este la vedere.

Utilizate ocazional sau pentru a mări aportul de căldură în situații deosebite (temperaturi foarte scăzute, sistem de încălzire centrală defecta etc.), modelele noastre lansate pe piața europeană, satisfac cerința instalării rapide în camere a unei călduri plăcute, dar cu garanția unui consum redus de combustibil.

In plus, aceste sobe sunt adevărate piese de design, care ajung să desăvârșească ambientul interior.

Sobele sunt echipate cu geamuri termorezistente performate care, pe lăngă proprietăţi de rezistenţă termică, au şi calitatea de a nu se murdări de la fum, tocmai pentru vederea flăcărilor.

Caracteristici: 

Dimensiuni corp principal soba: 103cm x60cm x93cm(L x A x H)

Greutate: 240 kg

Diametru evacuare: 160 mm

Putere nominala: 14kw

Emisii CO: <1,25

Randament: 78%